.
 

Marcia Oussoren


 

 

 

Ik ben al jaren werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg in diverse functies zoals; sociotherapeut, creatief therapeut beeldend, vrouwenhulpverleenster, ambulant hulpverlener en gezinsbehandelaar.

Gestalttherapie en theorie vormen hierbij mijn basis. Ik heb me de afgelopen jaren bijgeschoold in systeemgericht werken, contextueel werken, partnerrelatietherapie en Brainspotting.

Als ervaren therapeut vind ik het belangrijk met aandacht aanwezig te zijn, transparant en authentiek aan te sluiten bij de mogelijkheden en de vraag van mensen. Mijn doel in de hulpverlening is de keuzevrijheid van mensen in hun leven te vergroten.

Ruim veertien jaar geleden ben ik begonnen met mediteren. Dit is ooit begonnen met het volgen van een bijscholingscursus Mindfulness voor Gestalttherapeuten. Vervolgens ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het Tibetaans Boedhisme en de meer westerse vorm Mindfulness.

Mindfulness trainer worden was voor mij een logische en verbindende stap tussen mijn werk en mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde mijn opleiding bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. De waarde van mediteren overdragen en werkelijk aandacht hebben in het hier en nu, is een verrijking van mijn leven. Ik wil dit graag met anderen delen!

Brainspotting is een nieuwe vorm van psychotherapie die ontdekt en ontwikkelt is door David Grand in 2003 en sinds een paar jaar mogelijk in Nederland. 

Het is een krachtige en effectieve manier om psychische blokkades te lokaliseren en op te heffen en pijnlijke momenten uit ons leven te verwerken. Ik ben erg enthousiast over deze betrekkelijk eenvoudige therapie vorm, waarbij het niet nodig is je hele verhaal te kennen! 

Brainspotting stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam om op een diepgaand niveau van trauma te genezen. Brainspotting is een waardevolle toevoeging aan Gestalttherapie voor mij en cliënten!

Gestalttherapie, Brainspotting en Mindfulness bieden een volledig pakket om cliënten verder te helpen in hun groei en ontwikkeling! 

 

 

 

Lidmaatschap van beroepsverenigingen (met klachtenprocedure);

NVAGT Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie

EAGT European Association for Gestalt Therapy

RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg


 

 
Opbellen
E-mail