.
 


Brainspotting


Binnen de Gestalttherapie bij de Spiegelruimte is Brainspotting  een aanvullende methode die zich richt op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades die ons dagelijks functioneren op een negatieve manier beïnvloeden. 

Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn of verdriet overweldigd voelt, machteloos of gevangen, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in de huidige ervaring. 

Brainspotting is een laagdrempelige methode voor verwerking van bijvoorbeeld vervelende gebeurtenissen, angst, stress klachten, (onbegrepen) lichamelijke klachten, verslavingen.


Brainspotting is ontdekt en ontwikkelt door David Grand (2003) vanuit de EMDR, maar is geheel anders dan EMDR. Bij Brainspotting volgt de therapeut het proces van de cliënt. Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. 

Deze punten in het gezichtsveld blijken voor mensen een bepaalde lading te hebben, oftewel blijken te corresponderen met gebieden in het lichaam en in de hersenen waar specifieke informatie ligt opgeslagen.  

Als de oogpositie op dat punt vast gehouden wordt, raken deze gebieden in de hersenen gestimuleerd, waardoor onverwerkte informatie die in de hersenen en het lichaam ligt opgeslagen wordt aangesproken en zich gaat oplossen. De therapeut helpt de cliënt een bepaalde oogpositie vast te houden met behulp van een pointer.Brainspotting:

- effectief op een breed scala van aandoeningen zowel op lichamelijk als psychisch gebied.

- geschikt voor alle leeftijden

- geen noodzaak om de traumatische ervaring precies te kunnen herinneren om er mee te kunnen werken

- blijvend en diepgaand resultaat

- diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen


"Where we look affects how we feel."

Als je denkt dat Brainspotting iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact met mij op via telefoon, email of contactformulier.

 

Kosten variëren van 80 euro tot 110 euro zonder btw.

afhankelijk van de duur van de sessie en inkomen

en worden vooraf besproken.

Kosten voor therapie bij de Spiegelruimte zijn bespreekbaar voor mensen met een minimum inkomen..

KvK 64911462, AGB praktijk 90060980, AGB behandelaar 90101446, BTW NL001400116B08

 
Opbellen
E-mail